๐บ๐ฌ๐ณ๐จ๐ด๐จ๐ป ๐ด๐ฌ๐ต๐๐จ๐ด๐ฉ๐ผ๐ป ๐ผ๐ณ๐จ๐ต๐ฎ ๐ป๐จ๐ฏ๐ผ๐ต ๐ฒ๐ฌ๐ณ๐จ๐ฏ๐ฐ๐น๐จ๐ต


๐บ๐ฌ๐ณ๐จ๐ด๐จ๐ป ๐ด๐ฌ๐ต๐๐จ๐ด๐ฉ๐ผ๐ป ๐ผ๐ณ๐จ๐ต๐ฎ ๐ป๐จ๐ฏ๐ผ๐ต ๐ฒ๐ฌ๐ณ๐จ๐ฏ๐ฐ๐น๐จ๐ต
"Sesungguhnya dari Allah s.w.t. kita datang dan kepada-Nya jua kita kembali"
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN
31 OGOS 2022
Sel
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEBANGSAAN
31 OGOS 2022
Ikhlas Daripada:
Penasihat, Pengerusi, dan
Seluruh Warga Puspanita Daerah Bandar Baharu
๐ป Web Rasmi 033322Puspanita Daerah Bandar Baharu : https://puspanitabb.blogspot.com/
033322033322
๐ป Facebook Page : https://www.facebook.com/profile.php?id=100069060825120
#patuhisop
#staysafe
#kitajagakita
#kitamestimenang
#lindungdirilindungsemua
#puspanitabb
#kedahsejahteranikmatuntuksemua
19 MEI 2022 (KHAMIS)
DEWAN SERI SERDANG
Majlis ini telah berlangsung di Dewan Seri Serdang bermula pada jam 11.30pagi. Majlis dimulakan dengan aluan pengacara majlis, Penghulu Abdullah Sadiq dan diberkati lagi bacaaan doa oleh Penghulu Muhammad Fazil bin Ahmad.
Majlis kemudian diteruskan lagi dengan ucapan perasmian oleh Tuan Pegawai Daerah Bandar Baharu merangkap Penasihat Puspanita Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu dan disusuli dengan jamuan makan.
Turut serta dalam Majlis Sambutan Hari Raya Aidilfitri ini ialah Ketua Penolong Pegawai Daerah (Pengurusan Tanah), Ketua Penolong Pegawai Daerah (Pembangunan), Penolong Pegawai Daerah ( Pengurusan Daerah), Pengerusi bersama AJK, ahli-ahli PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu, ketua-ketua/wakil-wakilJabatan/Agensi di dalam daerah Bandar Baharu, Ahli-ahli Majlis Daerah Bandar Baharu, Penghulu-penghulu Mukim, kakitangan Pejabat Daerah dan Tanah Bandar serta Majlis Daerah Bandar Baharu
๐ป Web Rasmi Puspanita Daerah Bandar Baharu : https://puspanitabb.blogspot.com/
๐ป Facebook Page : https://www.facebook.com/profile.php?id=100069060825120
#covid19
#staysafe
#kitajagakita
#kitamestimenang
#lindungdirilindungsemua
#kedahsejahteranikmatuntuksemua
#puspanitabb
Sempena dengan meraikan kemuliaan Nuzul Quran, PUSPANITA Cawangan Negeri Kedah telah menganjurkan Majlis Khatam AlQuran bersama-sama dengan PUSPANITA Cawangan-cawangan Kecil Daerah serta lain-lain jabatan.
Majlis ini dimulakan dengan ucapan perasmian oleh Pengerusi PUSPANITA Cawangan Negeri Kedah, YBhg. Datin Paduka Hariyanti binti Amit.
Kemudian, majlis diteruskan lagi dengan acara bacaan khatam AlQuran dan bacaan surah Yasin bagi memohon perlindungan serta dipermudahkan segala urusan oleh Allah swt kepada seluruh ahli-ahli keluarga PUSPANITA Cawangan Negeri Kedah.
Seterusnya, YBhg. Datin Paduka Hariyanti telah berbesar hati menyampaikan cenderamata kepada setiap wakil jabatan yang telah mengambil bahagian di dalam PROGRAM PUSPANITA BERTADARUS 1443H. PUSPANITA Daerah Bandar Baharu telah diwakili oleh Penolong Setiausaha, Cik Nur Afiqah Aqilah binti Damsek.
Semoga aktiviti yang bermanfaat ini dapat menghidupkan serta menyemarakkan bulan Ramadan yang mulia.
๐ป Web Rasmi Puspanita Daerah Bandar Baharu : https://puspanitabb.blogspot.com/
๐ป Facebook Page : https://www.facebook.com/profile.php?id=100069060825120
#covid19
#staysafe
#kitajagakita
#kitamestimenang
#lindungdirilindungsemua
#kedahsejahteranikmatuntuksemua
#puspanitabb
TARIKH : 20/04/2021 (RABU)
Semangat Keluarga Malaysia jelas kelihatan apabila PUSPANITA Cawangan Kecil Bandar Baharu bersama-sama dengan Pejabat Daerah dan Tanah Bandar Baharu serta Majlis Daerah Bandar Baharu menganjurkan Program Memasak Bubur Lambuk Sempena Bulan Ramadan yang mulia ini .
Seawal pagi, persiapan rapi telah dilakukan dan diketuai oleh Encik Mustarullah bin Othman, kakitangan di Pejabat Daerah dan Tanah Bandar Baharu. Beliau merupakan seorang tukang masak yang berpengalaman luas menyediakan juadah di masjid sepanjang bulan Ramadan. Beliau turut dibantu oleh kakitangan Pejabat Daerah dan Tanah Bandar Baharu, Majlis Daerah Bandar Baharu dan para AJK dan ahli-ahli Puspanita Bandar Baharu yang turut bersama-sama menyumbangkan tenaga bagi menjayakan program ini.
Program ini turut disertai oleh Tuan Pegawai Daerah Bandar Baharu merangkap Penasihat PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu, Tuan Rohaizad bin Rashid, SDK., AMK., BCK., Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu, Puan Sakinah binti Mustafa, Timbalan Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu Cik Siti Nur Atikah binti Moktar serta seluruh AJK dan Ahli-Ahli PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu
Turut hadir bersama ialah Ketua Penolong Pegawai Daerah (Pengurusan Daerah) , Encik Rahmat Asyraf bin Dato' Haji Bukhari, para Penghulu Mukim serta seluruh warga kerja Pejabat Daerah dan Tanah Bandar Baharu serta Majlis Daerah Bandar Baharu.
Puan Pengerusi PUSPANITA Cawangan Kecil Daerah Bandar Baharu telah meluangkan masa untuk mengagihkan sendiri bubur lambuk yang disediakan untuk diedarkan kepada jabatan-jabatan di sekitar Serdang, Bandar Baharu termasuklah Ibu Pejabat Polis Daerah, Pejabat Kesihatan Daerah, Balai Bomba Serdang, Pejabat Kebajikan Masyarakat, Pejabat Belia dan Sukan, RELA, Pejabat Zakat, Pejabat Agama, AADK dan APM Bandar Baharu.
Selain itu, bubur lambuk berkenaan juga diagihkan kepada semua warga kerja PDTBB dan MDBB yang telah menyumbang masa dan tenaga dalam menjayakan program pada hari ini.
Semoga program sebegini dapat mengeratkan lagi ikatan silaturrahim serta semangat kerja berpasukan sesama para warga pelbagai jabatan yang terlibat.